Tomaattimuffinssit

Superherkulliset ja helpot tomaattimuffinssit

12 kpl

 

Nopea, näyttävä ja uskomattoman herkullinen iltapalatarjoilu: näillä tomaattimuffinsseilla keräät kehut vaativiltakin ruokavierailta.

  • 1 dl hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa
  • 1 dl kermaa
  • 3 munaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • ½ dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 1 dl Keiju Rypsiöljyä
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 3 ½ dl Provena Gluteeniton Kauraleipäseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • Muffinssipelti tai paperisia isoja muffinssivuokia
  • Muffinssipellin voiteluun: Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
  • Pinnalle: pinjansiemeniä

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.
  3. Laita kulhoon aurinkokuivatut tomaatit, ruohosipuli, kerma, munat, juustoraaste, öljyt ja rouhittu mustapippuri. Sekoita. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  4. Voitele muffinssipellin syvennykset Sunnuntai Juoksevalla ja jaa taikina syvennyksiin tai aseta pellille 12 paperista muffinssivuokaa ja jaa täyte vuokiin. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä.
  5. Paista uunin keskitasossa 12–15 minuuttia muffissivuoan koosta riippuen.