Tomaattimuffinssit
Superherkulliset ja helpot tomaattimuffinssit
12 kpl
Nopea, näyttävä ja uskomattoman herkullinen iltapalatarjoilu: näillä tomaattimuffinsseilla keräät kehut vaativiltakin ruokavierailta.
- 1 dl hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa
- 1 dl kermaa
- 3 munaa
- 2 dl juustoraastetta
- ½ dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
- 1 dl Keiju Rypsiöljyä
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 3 ½ dl Provena Gluteeniton Kauraleipäseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- Muffinssipelti tai paperisia isoja muffinssivuokia
- Muffinssipellin voiteluun: Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
- Pinnalle: pinjansiemeniä
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.
- Laita kulhoon aurinkokuivatut tomaatit, ruohosipuli, kerma, munat, juustoraaste, öljyt ja rouhittu mustapippuri. Sekoita. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele muffinssipellin syvennykset Sunnuntai Juoksevalla ja jaa taikina syvennyksiin tai aseta pellille 12 paperista muffinssivuokaa ja jaa täyte vuokiin. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä.
- Paista uunin keskitasossa 12–15 minuuttia muffissivuoan koosta riippuen.