Tattarikaurasämpylät

TATTARIKAURASÄMPYLÄT 16 kpl

6-6½ dl kaurajuomaa/vettä

1 dl sokerijuurikashiutaleita (Fibrex)

2 rkl psylliumia (esim. FiberHusk)

1 kananmuna

½ tl suolaa

1 rkl rypsiöljyä

1 pss kuivahiivaa

2 ½ dl tattarijauhoa (Virtasalmen viljatuote)

2 dl kaurajauhoa (Raisio)

3 ½ dl karkeaa jauhoseosta

Voiteluun:

Vettä tai maitoa

Pinnalle:

tattarihiutaleita

 

Sekoita sokerijuurikashiutaleet ja psyllium kädenlämpöiseen nesteeseen ja anna turvota n. 10 minuuttia. Lisää joukkoon kananmuna, öljy, suola ja tattarijauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva sekä kaurajauhot. Vatkaa taikinaa muutama minuutti sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Lisää vatkaamisen lopuksi joukkoon karkea jauhoseos. Nostele lusikan avulla taikinanokareita leivinpaperin päälle pellille ja muotoile nokareet sämpylöiksi kostutetuin käsin. Anna kohota lämpimässä n. 15 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä tai maidolla ja ripottele pinnalle tattarihiutaleita. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia. (1 sämpylä n. 50 g => kuitua/ sämpylä 3,3 g).