Karjalanpiirakat

KARJALANPIIRAKAT (ohje Hapanleivästä sacherkakkuun -kirjasta)

25 kpl

 

2 dl                vettä

½-1 tl            suolaa

2 dl                tattarijauhoja

2 dl                hienoa gluteenitonta jauhoseosta

 

Täyte:

2 dl                vettä

2 dl                puuroriisiä

noin 1 l          maitoa

suolaa

 

Voi-vesiseos:

2 dl                vettä

100 g            voita

 

Keitä riisipuuro täytettä varten. Sekoita kuoritaikinan ainekset ja leivo siitä pitko. Jaa pitko noin 25 osaan. Pyörittele palat palloiksi, litistä ja pinoa jauhotetulle pöydälle. Kaaviloi pyörylät jauhoja apuna käyttäen ohuiksi ja pyöreiksi kuoriksi. Muista laittaa jauhoja väliin jos pinoat kuoret päällekkäin. Harjaa kuorista ylimääräiset jauhot pois ja täytä riisipuurolla. Rypytä piirakoiksi. Paista 250-300 asteisessa uunissa. Voitele kypsät piirakat voi-vesiseoksella. Laita pehmenemään liinan alle.