Kaura-omenapullat
KAURA-OMENAPULLAT
3 dl maitoa
30 g hiivaa
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (esim. Puuppolan aitokaura)
1 kananmuna
1½ dl sokeria
2 tl kardemummaa
½ tl suolaa
¾ dl juoksevaa margariinia
1 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Virtasalmen viljatuote)
3 dl vaaleaa Jytte-jauhoa
Täyte:
200 g paistonkestävää omenamarmeladia
2 omenaa pieninä kuutioina
Päälle:
½ juoksevaa margariinia
2 rkl fariinisokeria
1½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl kanelia
Jauha kaurahiutaleet hienoiksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon murskatut kaurahiutaleet, muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen sekä rasva. Vaivaa 5 minuuttia sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Jaa taikina 15-20 palaan ja muotoile paloista pyöreitä pullia jauhotetuin käsin leivinpaperille. Painele pullat keskeltä litteiksi jauhotetuin sormin. Kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Voitele reunat munalla. Sekoita omenakuutiot paistonkestävään marmeladiin ja täytä kolot omena-marmeladiseoksella. Ripottele pinnalle kauramuruseosta. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia