Kasvisraastepiirakka

KASVISRAASTEPIIRAKKA

Pohja:
1 dl tummaa jyttejauhoa
1 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ tl suolaa
1½ tl leivinjauhetta
100 g margariinia
150 g kermaviiliä
 

Täyte:
1-2 rkl öljyä
½ l kasvisraastetta (porkkanaa, selleriä, palsternakkaa, paprikaa ja purjoa)
1½ dl keitettyä riisiä
75 g ranskankermaa
1 tl oreganoa
1½ dl juustoraastetta

 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle, tarvittaessa vedessä kastetuin käsin. Hauduta kasvisraastetta öljyssä paistinpannulla noin 10 minuuttia. Sekoita haudutetut kasvikset, keitetty riisi, ranskankerma, oregano ja juustoraaste keskenään. Levitä täyteseos piirakkapohjalle ja painele täyte tasaiseksi lusikalla. Paista piirakka 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.